Világcsúcsot javított a miskolci erőemelő

Megosztás

A miskolci Mészáros László az Arnold Classic madridi viadalján 270 kg-al harmadjára is aranyérmet szerzett, ezzel kiválóan hangolt a három hét múlva esedékes Mr.Olympiára.

Mészáros László 2015-ös ausztráliai és a tavalyi sevillai Arnold Classic győzelme után a harmadik trófeájáért szállt harcba, ezúttal Madridban a WRPF és WPPL szövetségek által támogatott versenyen. Erőemelőnk az idényt még tavasszal Pro League vb címmel és IPL Eb győzelemmel kezdte, amit kisebb szünet követett, majd megváltozott felkészüléssel vágott bele az őszi szezonba.

“A felkészülésemet teljesen megváltoztattam.Ezúttal próbaltam csak magamra figyelni és nem a korábbi helyszínen készültem csapatban. A sógorom segítségével zajlottak az edzéseim, amik így gyorsabbak és intenzívebbek voltak, illetve ezáltal több munkát is el tudtam végezni.” – mondta a dvtk.hu érdeklődésére a sportoló.

A madridi nívós viadalon erőemelőnk 240,5 kg-os fogással kezdett, ami előtt nem megszokott technikai problémák is felléptek, de végül a tapasztalatnak is köszönhetően magabiztosan sikerült az első súlyt teljesíteni. Ezt követően 260,5 kg-ra emeltetett „Mészi”, amin szintén jó kisérlettel jutott túl. A harmadik és egyben utolsó fogásra 270 kg-ra kerültek a súlyok és egy újabb sikeres kisérlettel az open és masters aranyérmek egyúttal diósgyőri versenyzőnk nyakába. Ezzel az eredménnyel a két nemzetközi szervezet rekordjai is átírásra kerültek, a WPPL esetében a masters és abszolút világcsúcsot, míg a WRPF szervezetnél a masters világrekordot immáron piros-fehér erőemelő tartja.

Mészáros László a napokban érkezik haza, ami után egyből edzéssel „piheni ki” az újabb Arnold Classic győzelmet már a 2023-as Mr.Olympiára hangolva. A meghívásos versenyen háromszoros bajnoknak számító „Mészi” még három edzést tervez az orlandoi verseny előtt, amit három hét múlva rendeznek majd. Az erőemelők elsődleges célja a kategória aranyérme lesz, utána az open bajnoki cím, majd, ha minden adott a saját 282,5 kg-os világcsúcsát is megpróbálná megdönteni, de csak az előző célok elérését követően.

Fotók: Mészáros László Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek